Drezden Stollen - dro偶d偶owa strucla 艣wi膮teczna

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,661
2,960
113
Tak sie zdaje, Hazo. :) Jakby policzy膰 czas na przygotowanie bakalii, to jak nic wyjdzie jedna dni贸wka. :)
Fakt, 偶e ciasto ros艂o dos艂ownie, jak na dro偶d偶ach, bo przez ten mr贸z w domu mam nagrzane. :)
 

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
11,425
4,675
113
Wyj臋艂am z piekarnika, posmarowa艂am mas艂em, posypa艂am cukrem i zawin臋艂am w foli臋. Mam nadziej臋, 偶e o takie szczelne zawini臋cie chodzi艂o i nie zepsu艂am w ten spos贸b ciasta. Teraz s膮 ju偶 w gara偶u, bo tam ch艂odno, jutro b臋dzie pierwsza degustacja.
 
  • Like
Reakcje: Buka

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,661
2,960
113
艁adny i jaki zgrabny. :)
 
  • Dzi臋ki
Reakcje: AnkaP

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,661
2,960
113
To ju偶??? Planowa艂am rozpocz膮膰 wypieki dopiero za tydzie艅.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,661
2,960
113
Co za zapach! :lol:
 

Jaska

Well-known member
Lut 6, 2022
1,840
2,184
113
Musz臋 przewertowa膰 ca艂y w膮tek i ewentualnie inne przepisy. Bo chyba mam zamiar to upiec 馃.
 
  • Like
Reakcje: Margot

Jaska

Well-known member
Lut 6, 2022
1,840
2,184
113
Piecze si臋.
Chyba przedobrzy艂am z 1 wyrastaniem, bo ciasto "zjad艂o" mi du偶o wi臋cej m膮ki ni偶 w przepisie.
Da艂am owoce kandyzowane,mieszanka bakali jak do keksa, suszone morele i suszone 艣liwki i suszone wi艣nie z rumu (w sumie utylizacja tych owoc贸w :lol: ).
Nie robi艂am kszta艂t贸w wg opisu. Moje piek膮 si臋 w keks贸wkach.
 
  • Like
Reakcje: Eweralda