Twoja przegl膮darka jest nieaktualna i mo偶e wy艣wietla膰 t臋 stron臋 nieprawid艂owo. Powiniene艣 zaktualizowa膰 j膮 lub skorzysta膰 z alternatywnej przegl膮darki.
Tak sie zdaje, Hazo. Jakby policzy膰 czas na przygotowanie bakalii, to jak nic wyjdzie jedna dni贸wka.
Fakt, 偶e ciasto ros艂o dos艂ownie, jak na dro偶d偶ach, bo przez ten mr贸z w domu mam nagrzane.
Wyj臋艂am z piekarnika, posmarowa艂am mas艂em, posypa艂am cukrem i zawin臋艂am w foli臋. Mam nadziej臋, 偶e o takie szczelne zawini臋cie chodzi艂o i nie zepsu艂am w ten spos贸b ciasta. Teraz s膮 ju偶 w gara偶u, bo tam ch艂odno, jutro b臋dzie pierwsza degustacja.
Piecze si臋.
Chyba przedobrzy艂am z 1 wyrastaniem, bo ciasto "zjad艂o" mi du偶o wi臋cej m膮ki ni偶 w przepisie.
Da艂am owoce kandyzowane,mieszanka bakali jak do keksa, suszone morele i suszone 艣liwki i suszone wi艣nie z rumu (w sumie utylizacja tych owoc贸w ).
Nie robi艂am kszta艂t贸w wg opisu. Moje piek膮 si臋 w keks贸wkach.