Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Drozdzowe ABC
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Koffee" data-source="post: 726742" data-attributes="member: 4785"><p>Może zbyt niska temperatura pieczenia? Wtedy mocno rośnie i równie mocno opada, i robi się zakalec. A może przepis zły? Za mało mąki, wtedy ciasto nie ma siły &quot;się utrzymać&quot;. Albo za długo rosło, nie zostało odgazowane. </p><p></p><p>Nie zauważyłam Twojego poprzedniego postu... Nie <em>ciastem</em> walnąć, tylko <em>ciasto</em>. Nie trzeba go koniecznie podnosić. Ale skoro mówisz, że ciasto masz rzadkie, to może faktycznie zbyt mało mąki uzywasz. Jeśli masz mąkę lekko wilgotną, to ona wchłonie mniej płynu, i wtedy może być zbyt rzadkie, nawet jeśli przepis jest dobry. Z jakiego przepisu pieczesz?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Koffee, post: 726742, member: 4785"] Może zbyt niska temperatura pieczenia? Wtedy mocno rośnie i równie mocno opada, i robi się zakalec. A może przepis zły? Za mało mąki, wtedy ciasto nie ma siły "się utrzymać". Albo za długo rosło, nie zostało odgazowane. Nie zauważyłam Twojego poprzedniego postu... Nie [I]ciastem[/I] walnąć, tylko [I]ciasto[/I]. Nie trzeba go koniecznie podnosić. Ale skoro mówisz, że ciasto masz rzadkie, to może faktycznie zbyt mało mąki uzywasz. Jeśli masz mąkę lekko wilgotną, to ona wchłonie mniej płynu, i wtedy może być zbyt rzadkie, nawet jeśli przepis jest dobry. Z jakiego przepisu pieczesz? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchenne ABC
Drozdzowe ABC
Top
Bottom