Hei, a ja upieklam pierwszy raz w zyciu takie ciasto.
i wyszlo niesamowicie.
kilka wskazowek
- blaszka do pieczenia ciasta uzylam o wymiarach 38cm\38cm.
- blaszka do budyniu 30cm cm 38cm ( mieszkam za granica z tad takie wymiary)
warto sobie to wziasc do serca ze forma z masa budyniowa powinna byc mniejsza
- pomoc meza badz starszego dziecka w przewracaniu masy budyniowej na ciasto drozdzowe. Ta para dodatkowych rak moze okazac sie zbawienna.
- ciasto rozwalkowywalam
powodzenia
Co do masy kokosowej. Cos mi sie pomylilo i gotowalam wiorki w 2 dl wody z maslem i cukrem zamiast w 2 lyzkach. No coz odlalam wode z maslem na sitku po zagotowaniu, dodalam jajko i trzymalam kciuki ze moze sie uda. No i ciasto smakuje znakomicie i masa kokosowa jest niebiansko chrupioca ....
zamieszczam zdjecie !
pozdrawiam
