Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Drozdzowe gwiazdki Rysia...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 427924" data-attributes="member: 1142"><p>Fotorelacja moze nastepnym razem...</p><p>Ale opisze raz jeszcze , dokladnie jak zrobilam...</p><p>Potrzebujemy:</p><p>Wyrosniete ciasto chlebowe (najlepiej metoda R.)</p><p>Mak</p><p>wode</p><p>karte kredytowa</p><p>make do podsypania</p><p></p><p>Ciasto po zlozeniu (nie odgazowujemy), dzielimy na 12 rownych czesci, ksztaltujemy kulki.</p><p>Piec minut odpoczynku, a potem kazda kule splaszczamy dlonia, moczymy krotko w wodzie (jedna strone tylko), wkladamy na talerzyk z makiem. Makowa posypka do gory ukladamy placek na stolnicy wysypanej odrobina maki.</p><p>Krotszym bokiem karty kredytowej wykonujemy glebokie (az do samej stolnicy) skosne naciecia ukladajace sie w gwiazdke (czyli kazda linia ma miec wspolny srodek) . Teraz ze srodka placka wyciagamy te rogi gwiazdki na zewnatrz...wtedy tworzy sie wlasnie ta srodkowa dziurka...(Hazo!)....nie uzywamy wycinarek, foremek, nozy...tylko rece i te nieszczesna karte kredytowa...hihihihihihi</p><p></p><p>Jesli nadal nie jest jasne...to piszcie...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 427924, member: 1142"] Fotorelacja moze nastepnym razem... Ale opisze raz jeszcze , dokladnie jak zrobilam... Potrzebujemy: Wyrosniete ciasto chlebowe (najlepiej metoda R.) Mak wode karte kredytowa make do podsypania Ciasto po zlozeniu (nie odgazowujemy), dzielimy na 12 rownych czesci, ksztaltujemy kulki. Piec minut odpoczynku, a potem kazda kule splaszczamy dlonia, moczymy krotko w wodzie (jedna strone tylko), wkladamy na talerzyk z makiem. Makowa posypka do gory ukladamy placek na stolnicy wysypanej odrobina maki. Krotszym bokiem karty kredytowej wykonujemy glebokie (az do samej stolnicy) skosne naciecia ukladajace sie w gwiazdke (czyli kazda linia ma miec wspolny srodek) . Teraz ze srodka placka wyciagamy te rogi gwiazdki na zewnatrz...wtedy tworzy sie wlasnie ta srodkowa dziurka...(Hazo!)....nie uzywamy wycinarek, foremek, nozy...tylko rece i te nieszczesna karte kredytowa...hihihihihihi Jesli nadal nie jest jasne...to piszcie... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Drozdzowe gwiazdki Rysia...
Top
Bottom