Mój debiut na forum 
5 deko drożdży
6 łyżek cukru
1,5 szklanki mleka
0,5kg mąki
1 jajko
Sól
1/3 szklanki oleju (lub stopionego masła)
Kruszonka jak ktoś chce
WYKONANIE:
Drożdże z cukrem rozrobić, do nich dodać podgrzane mleko wymieszać, posypać 3 łyżkami mąki, odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie dodać resztę mąki, jajko, sól olej wyrobić (wystarczy wymieszać łyżką, ciasto jest dość luźne) wyłożyć na blaszkę i do ciepłego miejsca do wyrośnięcia. Nie trwa to długo, dodać owoce (rabarbar radzę cukrem jeszcze posypać, inne owoce wg smaku) co tam kto chce, kruszonkę i piec w 180st do suchego patyczka ( u mnie zajmuje to max 50 min)
Ciasto jest wysokie, mięciutkie, wilgotne i bardzo smaczne. Przepis dostałam od koleżanki. Przepraszam za jakość zdjęcia
5 deko drożdży
6 łyżek cukru
1,5 szklanki mleka
0,5kg mąki
1 jajko
Sól
1/3 szklanki oleju (lub stopionego masła)
Kruszonka jak ktoś chce
WYKONANIE:
Drożdże z cukrem rozrobić, do nich dodać podgrzane mleko wymieszać, posypać 3 łyżkami mąki, odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Następnie dodać resztę mąki, jajko, sól olej wyrobić (wystarczy wymieszać łyżką, ciasto jest dość luźne) wyłożyć na blaszkę i do ciepłego miejsca do wyrośnięcia. Nie trwa to długo, dodać owoce (rabarbar radzę cukrem jeszcze posypać, inne owoce wg smaku) co tam kto chce, kruszonkę i piec w 180st do suchego patyczka ( u mnie zajmuje to max 50 min)
Ciasto jest wysokie, mięciutkie, wilgotne i bardzo smaczne. Przepis dostałam od koleżanki. Przepraszam za jakość zdjęcia