Drożdżówka wegańska

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
skanna @ 11 Jul 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1151421Ech.... No i mi się nie udało
icon_smile.gif
Przypomniało mi się, że mam jeszcze porcję zamrożoną po Twojej ostatniej wizycie, tak to u mnie ciasta jedzą
icon_lol.gif
.

Ala cieszę się, że mimo burasa smakowało Ci
icon_smile.gif
.

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Hej Izoldo
icon_mrgreen.gif

przyszlam juz tutaj, zeby nie smiecic
icon_wink.gif

Widzialam przepis, ale weganski na szczescie nie musi byc. Lubie jajka w drozdzowym, natomiast od bananow chyba wole ziemniaki, jesli ma byc wilgotne. Na pewno koloru ciasta nie zmieniaja.
Ja nawet robilam swemu drozdzowemu zdjecia, ale nie wiem jak to zrobilam, ze dobrze wygladaja tylko na wyswietlaczu aparatu. Po przerzuceniu do kompa panuje calkowita ciemnosc
icon_rolleyes.gif

Co mnie bardzo interesuje to informacja o mleku kokosowym.
Czy probowalas moze? Nalesniki moze tez wyjda lepsze? Z soja wszystko jest bardziej suche i sztywniejsze.

A ten przepis i tak podam dalej: siostra ani mleka ani jajek nie moze to sie ucieszy
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
kermidt @ 9 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1314394Czy probowalas moze? Nalesniki moze tez wyjda lepsze? Z soja wszystko jest bardziej suche i sztywniejsze.
Tak, próbowałam, tylko kokosowe ze względu na to, że gęste i charakterystyczne w zapachu mieszam pół na pół z wodą, ale uczciwie ostrzegam, aromat kokosowy dla mnie jest wyczuwalny w takim naleśniku, więc raczej tylko na słodko.

Naleśniki robię z tego przepisu:
https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...;hl=nale%B6niki
Zamiast masła olej, zamiast mleka zwykłego kokosowe pół na pół z wodą, reszta bez zmian
icon_smile.gif
. Są mięciutkie i bardzo elastyczne.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Member
Wrz 17, 2004
44,979
6
0
Bardzo Ci dziekuje. Na pewno sprobuje.
Na slodko czesto robie, bo chlopcy kochaja.
Ostatnie jedli z truskawkami, borowkami, maslem orzechowym i cukrem pudrem.

Strasznie, ale to strasznie! Najbardziej zaluje, ze nie moge dzieciom moim dac nalesnikow z serem. Juz nawet sernik bym im darowala, ale taki nalesnik zlozony w rozek, z waniliowym twarozkiem kojarzy mi sie z dziecinstwem, a oni nigdy nie mieli i miec nie beda.
a poza tym zdrowi
icon_wink.gif
icon_lol.gif

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Kermidt ja myślę, że to Tobie bardziej żal tych naleśników z twarożkiem niż chłopcom
icon_wink.gif
, bo oni zwyczajnie tego smaku nie znają. Trudniej zrezygnować z nabiału, gdy się już ma pewne nawyki żywieniowe.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy