- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
Smaczne urozmaicenie śniadań MM-owych. Ja uwielbiam z kawą mleczną Anatol
0,5 kg mąki graham
szklanka mleka (ja daję 0,5%)
2-2,5 dag drożdży
1/3 szkl. fruktozy ( albo mniej, jak kto chce)
Drożdże rozrobić z niewielką ilością mleka, łyżeczką fruktozy i łyżeczką mąki, jak zaczyn podrośnie wyrobić z pozostałymi składnikami. Ja to robię w maszynie.
Zostawić do wyrośnięcia, formować bułeczki ( mnie wyszło 12 sztuk) nadziewając czym kto chce, aby zgodnie z MM.
Ja ostatnio robiłam z serkiem 0% wymieszanym z niewielką ilością fruktozy i dżemem domowym truskawkowym, formując je tak jak tu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4247


0,5 kg mąki graham
szklanka mleka (ja daję 0,5%)
2-2,5 dag drożdży
1/3 szkl. fruktozy ( albo mniej, jak kto chce)
Drożdże rozrobić z niewielką ilością mleka, łyżeczką fruktozy i łyżeczką mąki, jak zaczyn podrośnie wyrobić z pozostałymi składnikami. Ja to robię w maszynie.
Zostawić do wyrośnięcia, formować bułeczki ( mnie wyszło 12 sztuk) nadziewając czym kto chce, aby zgodnie z MM.
Ja ostatnio robiłam z serkiem 0% wymieszanym z niewielką ilością fruktozy i dżemem domowym truskawkowym, formując je tak jak tu: https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4247

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: