Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Drozdzowy chlebek morelowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="bajaderka" data-source="post: 94033" data-attributes="member: 30"><p><strong>Drozdzowy chlebek morelowy</strong></p><p></p><p>Niezbyt slodki, ale bardzo morelowy puszysty chleb</p><p></p><p>2 lyzeczki suchych drozdzy</p><p>3/4 szklanki letniej wody</p><p>2 lyzki mleka w proszku</p><p>2 szklanki maki</p><p>1 lyzka roztopionego masla</p><p>1 lyzeczka cukru</p><p>3 lyzki powidel z moreli lub gestego dzemu morelowego</p><p>1/2 szklanki pokrojonych w mala kostke suszonych moreli</p><p></p><p>Drozdze wsypac do wody, zostawic na kilka minut az zaczna tworzyc sie pecherzyki. Dodac pozostale skladniki i wyrobic gladkie ciasto. Ciasto jest dosc rzadkie. Przykryc i zostawic do wyrosniecia na okolo 1 godzine. Kiedy ciasto podwoi swoja objetosc przelozyc je do wysmarowanej maslem malej foremki keksowej (22x12cm), przykryc i zostawic do ponownego wyrosniecia na okolo 30-45 minut. Piec w temperaturze 180 st.C przez 20-25 minut, az wierzch bedzie rumiany i patyczek wbity w srodek ciasta jest suchy. Wylozyc z formy i wystudzic na drucianej siateczce.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bajaderka, post: 94033, member: 30"] [B]Drozdzowy chlebek morelowy[/B] Niezbyt slodki, ale bardzo morelowy puszysty chleb 2 lyzeczki suchych drozdzy 3/4 szklanki letniej wody 2 lyzki mleka w proszku 2 szklanki maki 1 lyzka roztopionego masla 1 lyzeczka cukru 3 lyzki powidel z moreli lub gestego dzemu morelowego 1/2 szklanki pokrojonych w mala kostke suszonych moreli Drozdze wsypac do wody, zostawic na kilka minut az zaczna tworzyc sie pecherzyki. Dodac pozostale skladniki i wyrobic gladkie ciasto. Ciasto jest dosc rzadkie. Przykryc i zostawic do wyrosniecia na okolo 1 godzine. Kiedy ciasto podwoi swoja objetosc przelozyc je do wysmarowanej maslem malej foremki keksowej (22x12cm), przykryc i zostawic do ponownego wyrosniecia na okolo 30-45 minut. Piec w temperaturze 180 st.C przez 20-25 minut, az wierzch bedzie rumiany i patyczek wbity w srodek ciasta jest suchy. Wylozyc z formy i wystudzic na drucianej siateczce. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Drozdzowy chlebek morelowy
Top
Bottom