Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Drozdzowy chlebek morelowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 94040" data-attributes="member: 231"><p>Jesli nie macie pomysłu na słodkawy, pachnący owocami chlebek na śniadanie (do miodu, dżemu, twarozku) serecznie polecam!</p><p></p><p>ja go upiekłam w maszynie </p><p></p><p>nie miałam mleka w proszku, więc przeliczyłam, że należy dać: 3/4 szklanki mleka pełnego i 1/4 szklanki wody </p><p></p><p>mleka nie gotowałam, tylko do zimnego wlałam 1/4 szklanki GORĄCEJ wody i dałam masło (które się tam ladnie rozpuściło). Potem wlałam to wszystko do maszyny, dodałam dżem (DUŻO), mąkę, morele suszone (MAŁO) i drożdże(oczywiście suche i bez rozczynu).</p><p> </p><p>Byłam pewna, że nie wyjdzie bo dobrze mi się mąkę sypało, wiec musiałam dolać mleka, które też mi się dobrze lało No i musiałam znowy dosypać mąki... A potem dodałam jeszcze 4 łyżki dżemu z moreli (bo miałam za mało suszonych moreli i pomyślałam, ze będzie za mało morelowy) </p><p></p><p>wyrabiałam go z tego wszystkiego dwa razy i wyrósł jak gooopi, aż walił o szybkę, co dawno mi się nie zdarzało. Musiałam go spoliczkować, przez co stracił trochę kopułki, ale w środku nie ma śladu zakalca! Jets mięciutki i puszysty! </p><p>Acha i następnym razem zrobię go z powideł śliwkowych z suszonymi sliwkami</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 94040, member: 231"] Jesli nie macie pomysłu na słodkawy, pachnący owocami chlebek na śniadanie (do miodu, dżemu, twarozku) serecznie polecam! ja go upiekłam w maszynie nie miałam mleka w proszku, więc przeliczyłam, że należy dać: 3/4 szklanki mleka pełnego i 1/4 szklanki wody mleka nie gotowałam, tylko do zimnego wlałam 1/4 szklanki GORĄCEJ wody i dałam masło (które się tam ladnie rozpuściło). Potem wlałam to wszystko do maszyny, dodałam dżem (DUŻO), mąkę, morele suszone (MAŁO) i drożdże(oczywiście suche i bez rozczynu). Byłam pewna, że nie wyjdzie bo dobrze mi się mąkę sypało, wiec musiałam dolać mleka, które też mi się dobrze lało No i musiałam znowy dosypać mąki... A potem dodałam jeszcze 4 łyżki dżemu z moreli (bo miałam za mało suszonych moreli i pomyślałam, ze będzie za mało morelowy) wyrabiałam go z tego wszystkiego dwa razy i wyrósł jak gooopi, aż walił o szybkę, co dawno mi się nie zdarzało. Musiałam go spoliczkować, przez co stracił trochę kopułki, ale w środku nie ma śladu zakalca! Jets mięciutki i puszysty! Acha i następnym razem zrobię go z powideł śliwkowych z suszonymi sliwkami [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Drozdzowy chlebek morelowy
Bottom