- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na tą pastę-sos znajduje się w książce " Toutes les saveurs - Cuisine Danoise." Editorial Escudo de Oro, S.A.
Przygotowałam ją z okazji Tygodnia Skandynawskiego do ziemniaczków po duńsku. Będzie dobra również w roli pasty kanapkowej.
1 serek twarożkowy ( u mnie Pilos 250g)
1 jajko ugotowane na twardo
dymka ze szczypiorem
mały ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz do smaku
Ugotowane jajko oraz dymkę posiekać, dodać do twarożku wraz z resztą składników, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotowałam ją z okazji Tygodnia Skandynawskiego do ziemniaczków po duńsku. Będzie dobra również w roli pasty kanapkowej.

1 serek twarożkowy ( u mnie Pilos 250g)
1 jajko ugotowane na twardo
dymka ze szczypiorem
mały ząbek czosnku
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz do smaku
Ugotowane jajko oraz dymkę posiekać, dodać do twarożku wraz z resztą składników, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: