- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Fasolka szparagowa z masłem orzechowym
- 1/2 kg fasolki ugotowanej al dente
Sos:
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 3 łyżki masła orzechowego
- łyżka mąki
- sól, pieprz, czosnek (dużo wszystkiego)
W garnuszku gotujemy sos. Dorzucamy fasolkę, mieszamy, gotujemy aż zmięknie. Ma być pikantnie
Fasolka szparagowa z pomidorami i selerem
- 1/2 kg fasolki ugotowanej al dente
-słoik selera
-3 pomidory (drobno pokrojone)
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-cebula (poszatkowana)
-łyżeczka musztardy francuskiej
-sól, pieprz, czosnek, tymianek (łyżeczka), papryka ostra
Cebule podsmażamy na oliwie. Dorzucamy pomidory, seler, koncentrat i przyprawy. Mieszamy, gotujemy, próbujemy- ma być pikantne. Dodajemy fasolkę, mieszamy, gotujemy aż zmięknie, odparowujemy nadmiar wody.
Wiem, że zdjecia nie oddają uroku fasolek, ale musicie mi zaufać na słowo: są pyszne
- 1/2 kg fasolki ugotowanej al dente

Sos:
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
- 3 łyżki masła orzechowego
- łyżka mąki
- sól, pieprz, czosnek (dużo wszystkiego)
W garnuszku gotujemy sos. Dorzucamy fasolkę, mieszamy, gotujemy aż zmięknie. Ma być pikantnie


Fasolka szparagowa z pomidorami i selerem
- 1/2 kg fasolki ugotowanej al dente
-słoik selera
-3 pomidory (drobno pokrojone)
-2 łyżki koncentratu pomidorowego
-cebula (poszatkowana)
-łyżeczka musztardy francuskiej
-sól, pieprz, czosnek, tymianek (łyżeczka), papryka ostra
Cebule podsmażamy na oliwie. Dorzucamy pomidory, seler, koncentrat i przyprawy. Mieszamy, gotujemy, próbujemy- ma być pikantne. Dodajemy fasolkę, mieszamy, gotujemy aż zmięknie, odparowujemy nadmiar wody.

Wiem, że zdjecia nie oddają uroku fasolek, ale musicie mi zaufać na słowo: są pyszne

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: