Dyniowo-czekoladowe brownies

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Jesienne brownies z musem dyniowym. Przepis z supergluemom.
Dla Joanny.


115g masla
170g gorzkiej czekolady 70%
2 szklanki maki
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1/2 lyzeczki soli
1 1/2 szklanki cukru
4 duze jajka
1 lyzka ekstraktu z wanilii
1 1/4 szklanki dyniowego puree
1/4 szklanki oleju
1 lyzeczka cynamonu
1/4 lyzeczki galki


Piec rozgrzalam do 175C.
Blaszke do brownies 24x24 wysmarowalam maslem i dno wylozylam papierem. Stopilam czekolade z maslem w bain marie. Do miski przesialam make, sol, proszek. Jajka ubilam z cukrem i wanilia na puszysta mase. Wmieszalam make z proszkiem. Mase podzielilam na dwie czesci i do jednej dodalam przestudzona czekolade z maslem a do drugiej dyniowe puree wymieszane z olejem i przyprawami.
Polowe czekoladowej masy wylozylam do przygotowanej foremki, wyrownalam wierzch, na to polowe dyniowej i znow czekoladowa, a na nia dyniowa. Za pomoca noza delikatnie wymieszalam dwie masy w esyfloresy i wstawilam natychmiast do nagrzanego pieca i pieklam 40 minut. Studzilam w foremce na kratce.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,950
6,367
113
tatter @ 30 Nov 2014 napisał:
index.php?act=findpost&pid=15515271 1/4 dyniowego puree
szklanki?


Dziękuję, zapowiada się pysznie.
mniam.gif
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
6
0
Szklanki.

Pyszne, fakt.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy