Dzem cytrusowy
On nie jest tylko z pomarańczy. Jest z jednej pomarańczy, jednego grejfruta i jednej cytryny. Nieważne co większe co mniejsze. Ma być trzy sztuki, każda inna. 3 cytrusy.
Plus 1,5 kg. cukru
Cytrusy wyszorować. Pokroić w plastry a potem w mniejsze kawałki. Ze skórką.
Włożyć do gara, wsypać cukier, dolać 2,2 litra wody. Odstawić na całą noc.
Nazajutrz postawić na ogień, gotować odkryte 2 godziny.
Sprawdzić czy kropla wzięta między dwa palce się "ciągnie". Jeśli tak, jest gotowa. Włożyć do słoików, zakręcić, itp.
 
Magda z Mediolanu
	
		
			
		
		
	
			
			On nie jest tylko z pomarańczy. Jest z jednej pomarańczy, jednego grejfruta i jednej cytryny. Nieważne co większe co mniejsze. Ma być trzy sztuki, każda inna. 3 cytrusy.
Plus 1,5 kg. cukru
Cytrusy wyszorować. Pokroić w plastry a potem w mniejsze kawałki. Ze skórką.
Włożyć do gara, wsypać cukier, dolać 2,2 litra wody. Odstawić na całą noc.
Nazajutrz postawić na ogień, gotować odkryte 2 godziny.
Sprawdzić czy kropla wzięta między dwa palce się "ciągnie". Jeśli tak, jest gotowa. Włożyć do słoików, zakręcić, itp.
Magda z Mediolanu
				
		
			
			
			
			

			
			