Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem marchwiowo-cytrynowy.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Janka" data-source="post: 359917" data-attributes="member: 421"><p>1 kg marchwi</p><p>1 kg cytryn</p><p>2 kg cukru</p><p>wanilia</p><p>&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;&quot;</p><p></p><p>Marchew obrać.</p><p>Cytryny sparzyć,wyszorować ,.pokroić i wyjąć pestki.</p><p>Marchew i cytryny (razem ze skórką)zmielić maszynką do mięsa.</p><p>Do masy dodać cukier i gotować około 40 minut.(mieszać)</p><p>Pod koniec gotowania dodać wanilię.(Ja dałam całą laskę wanilii)</p><p>Gorącym dżemem napełniać słoiki,zakręcić i postawić do góry dnem.</p><p>Dżem ma lekki posmak goryczki owoców cytrusowych.</p><p></p><p>Jest dobry do ciastek,rogali.</p><p></p><p>Przepis pochodzi ze stronki rosyjskiej Forum Good-Cook.ru.Autorką jest Janochka.</p><p>[ATTACH=full]400[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Janka, post: 359917, member: 421"] 1 kg marchwi 1 kg cytryn 2 kg cukru wanilia """"""""""""""""""""""""""""" Marchew obrać. Cytryny sparzyć,wyszorować ,.pokroić i wyjąć pestki. Marchew i cytryny (razem ze skórką)zmielić maszynką do mięsa. Do masy dodać cukier i gotować około 40 minut.(mieszać) Pod koniec gotowania dodać wanilię.(Ja dałam całą laskę wanilii) Gorącym dżemem napełniać słoiki,zakręcić i postawić do góry dnem. Dżem ma lekki posmak goryczki owoców cytrusowych. Jest dobry do ciastek,rogali. Przepis pochodzi ze stronki rosyjskiej Forum Good-Cook.ru.Autorką jest Janochka. [ATTACH=full]400[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem marchwiowo-cytrynowy.
Top
Bottom