Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem rabarbarowo-truskawkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1527997" data-attributes="member: 1024"><p>Możesz zamiast żelfixu użyć pektyny - dzięki czemu można krócej &quot;maltretować&quot; truskawki i zachować piękny czerwony kolor.</p><p>Mnie osobiście bardziej odpowiadają smakowo i wizualnie takie króciutko smażone dżemy niż wysmażane godzinami, jedynie powidła śliwkowe smażę zgodnie z zasadami. Z pektyną można też zmniejszyć ilość cukru do ok. 300g na kilogram owoców.</p><p>Rabarbar możesz pominąć, ale w zamian warto dać sok z cytryny, bo będzie słodko i mdło. Bez dodatku rabarbaru czy pektyny same truskawki na pewno będą się dłużej smażyć niż przepisowe pół godziny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1527997, member: 1024"] Możesz zamiast żelfixu użyć pektyny - dzięki czemu można krócej "maltretować" truskawki i zachować piękny czerwony kolor. Mnie osobiście bardziej odpowiadają smakowo i wizualnie takie króciutko smażone dżemy niż wysmażane godzinami, jedynie powidła śliwkowe smażę zgodnie z zasadami. Z pektyną można też zmniejszyć ilość cukru do ok. 300g na kilogram owoców. Rabarbar możesz pominąć, ale w zamian warto dać sok z cytryny, bo będzie słodko i mdło. Bez dodatku rabarbaru czy pektyny same truskawki na pewno będą się dłużej smażyć niż przepisowe pół godziny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Dżem rabarbarowo-truskawkowy
Top
Bottom