- Wrz 1, 2005
- 13,227
- 1
- 0
Wklepuję te, które robiłam i mi smakowały
Marmolada wieloowocowa
Składniki:
1 szt banana
1 szt jabłka
1 szt kiwi
2 szt mandarynka -- lub resztki po soku pomarańczowym
20 dag cukier żelujący
- wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego - zmiksować: czas 20 sek. obr. TURBO
- następnie gotować: czas 6 minut, temp. 100 stopni, obr. poz. 4
- ugotowaną marmoladę przełożyć do salaterki i pozostawić do wystygnięcia
Marmolada z jabłek
Składniki:
2 szt jabłek -- obrane, poćwiartowane
1 MT cukier żelujący
Składniki włożyć do garnka miksującego i gotować, czas - 4 min., temp. 100o C, obr. poz.4.
Marmolada
Składniki:
2 szt jabłek
2 szt kiwi -- obrane
30 dag cukier żelujący
Składniki włożyć do naczynia miksującego i gotować, czas - 6 min., temp. 100 C , obr. poz.4.
Dżem truskawkowy
Składniki :
1 kg truskawek
50 dag cukru żelującego
sok i skórka z 1/2 cytryny
Truskawki zmiksować (8s obr. 6)
Dodać cukier i gotować (15 min obr 3)
Przelać do słoiczków, zakręcić, postawić do góry dnem. ostudzić.
Marmolada wieloowocowa
Składniki:
1 szt banana
1 szt jabłka
1 szt kiwi
2 szt mandarynka -- lub resztki po soku pomarańczowym
20 dag cukier żelujący
- wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego - zmiksować: czas 20 sek. obr. TURBO
- następnie gotować: czas 6 minut, temp. 100 stopni, obr. poz. 4
- ugotowaną marmoladę przełożyć do salaterki i pozostawić do wystygnięcia
Marmolada z jabłek
Składniki:
2 szt jabłek -- obrane, poćwiartowane
1 MT cukier żelujący
Składniki włożyć do garnka miksującego i gotować, czas - 4 min., temp. 100o C, obr. poz.4.
Marmolada
Składniki:
2 szt jabłek
2 szt kiwi -- obrane
30 dag cukier żelujący
Składniki włożyć do naczynia miksującego i gotować, czas - 6 min., temp. 100 C , obr. poz.4.
Dżem truskawkowy
Składniki :
1 kg truskawek
50 dag cukru żelującego
sok i skórka z 1/2 cytryny
Truskawki zmiksować (8s obr. 6)
Dodać cukier i gotować (15 min obr 3)
Przelać do słoiczków, zakręcić, postawić do góry dnem. ostudzić.