Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
dzika gęś
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 17431" data-attributes="member: 73"><p>dzika gęś</p><p>2-3n łyżki majeranku, </p><p>sól, </p><p>0,5 szkl. oliwy</p><p>4 ząbki czosnku,</p><p>pieprz</p><p>1 kg jabłek</p><p>łyżka śmietany</p><p>łyżka mąki</p><p>1/4 kostki smalcu</p><p></p><p>gęś wyopatroszoną i bez piór rzecz jasna natrzeć solą następnie wymieszać dwie - trzy łyżki majeranku i 4 ząbki czosnku zmiażdzone z połową szklanki oliwy i tym natrzeć gąskę, dać jej poleżeć z 2 godziny.</p><p>Jabłek kilogram obrac pokroić w ćwiartki , usunąc gniazda pestek. Gęs włożyc do garnka , napchać jej trochę jablek do środka reszte wrzucić koło gęsi , podlać do 1/2 wysokosci wodą , smalec pokroić w plasterki i obłożyć nim gęś. Piec w 200stopniach trzy godziny co jakis czas obracając gąskę na druga stronę.</p><p>część sosu, jabłka, smietanę, pieprz, mąką zmiksować i zagotować ciagle mieszając, utworzonym sosem polać mięso</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 17431, member: 73"] dzika gęś 2-3n łyżki majeranku, sól, 0,5 szkl. oliwy 4 ząbki czosnku, pieprz 1 kg jabłek łyżka śmietany łyżka mąki 1/4 kostki smalcu gęś wyopatroszoną i bez piór rzecz jasna natrzeć solą następnie wymieszać dwie - trzy łyżki majeranku i 4 ząbki czosnku zmiażdzone z połową szklanki oliwy i tym natrzeć gąskę, dać jej poleżeć z 2 godziny. Jabłek kilogram obrac pokroić w ćwiartki , usunąc gniazda pestek. Gęs włożyc do garnka , napchać jej trochę jablek do środka reszte wrzucić koło gęsi , podlać do 1/2 wysokosci wodą , smalec pokroić w plasterki i obłożyć nim gęś. Piec w 200stopniach trzy godziny co jakis czas obracając gąskę na druga stronę. część sosu, jabłka, smietanę, pieprz, mąką zmiksować i zagotować ciagle mieszając, utworzonym sosem polać mięso [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
dzika gęś
Top
Bottom