Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Epi dyniowo cebulowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Kiiri" data-source="post: 1364585" data-attributes="member: 5590"><p>Przepis z ksiazki Deana Brettschneidera &quot;Global Baker&quot;</p><p></p><p>[ATTACH=full]78241[/ATTACH]</p><p></p><p>SKLADNIKI:</p><p></p><p>300g obranej i pokrojonej dyni</p><p>75g pokrojonej czerwonej cebuli</p><p></p><p>500g maki pszennej</p><p>10g soli</p><p>1 lyzeczka suszonych drozdzy</p><p>210ml chlodnej wody</p><p></p><p>1. W 200C Upiec dynie i cebule. Ja pieklam z odrobina oliwy, pod przykryciem. Warzywa schlodzic i zmiksowac na gladko.</p><p>2. Gdy mus bedzie chlodny, wymieszac ze soba reszte skladnikow i wyrabiac ciasto az bedzie gladkie i elastyczne.</p><p>3. Odstawic w cieple miejsce az podwoi swoja objetosc.</p><p>4. Odgazowac ciasto i odstawic jeszcze na pol godziny w cieple miejsce.</p><p>5. Ciasto wlozyc do wysmarowanej olejem miski, przykryc folia i wstawic do lodowki.</p><p>6. Rano wyjac ciasto, podzielic je na 4 czesci, kazda z nich uformowac w prostokat i zrolowac i uformowac bagietke. Odstawic na 1-2 godziny.</p><p>7. Nacinac nozyczkami pod katem 45 stopni (ale nie do konca) a kawalki naprzemiennie ukladac raz na prawa, raz na lewa strone.</p><p>8. Wstawic do rozgrzanego piekarnika (240C na 15 min) i albo wrzucic na dno piekarnika kostki lodu, albo troche wody.</p><p>9. Skrecic piekarnik na 200C i podpiec jeszcze 10 minut.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kiiri, post: 1364585, member: 5590"] Przepis z ksiazki Deana Brettschneidera "Global Baker" [ATTACH=full]78241[/ATTACH] SKLADNIKI: 300g obranej i pokrojonej dyni 75g pokrojonej czerwonej cebuli 500g maki pszennej 10g soli 1 lyzeczka suszonych drozdzy 210ml chlodnej wody 1. W 200C Upiec dynie i cebule. Ja pieklam z odrobina oliwy, pod przykryciem. Warzywa schlodzic i zmiksowac na gladko. 2. Gdy mus bedzie chlodny, wymieszac ze soba reszte skladnikow i wyrabiac ciasto az bedzie gladkie i elastyczne. 3. Odstawic w cieple miejsce az podwoi swoja objetosc. 4. Odgazowac ciasto i odstawic jeszcze na pol godziny w cieple miejsce. 5. Ciasto wlozyc do wysmarowanej olejem miski, przykryc folia i wstawic do lodowki. 6. Rano wyjac ciasto, podzielic je na 4 czesci, kazda z nich uformowac w prostokat i zrolowac i uformowac bagietke. Odstawic na 1-2 godziny. 7. Nacinac nozyczkami pod katem 45 stopni (ale nie do konca) a kawalki naprzemiennie ukladac raz na prawa, raz na lewa strone. 8. Wstawic do rozgrzanego piekarnika (240C na 15 min) i albo wrzucic na dno piekarnika kostki lodu, albo troche wody. 9. Skrecic piekarnik na 200C i podpiec jeszcze 10 minut. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Epi dyniowo cebulowy
Top
Bottom