- Gru 21, 2005
- 7,253
- 6
- 0
Proponuje pyszny, szybki i prosty deser...szczegolnie aktualny w sezonie truskawkowym...
450g truskawek
2 plaskie lyzki cukru (caster)
2 lyzki porto (lub wg uznania
)
10-15 bezow, pokruszyc
250ml smietany kremowki, ubic
truskawki z szypulkami do dekoracji
Umyte i pozbawione szypulek truskawki dusze niedbale widelcem wraz z porto i cukrem. Delikatnie mieszajac dodaje ubita smietane i pokruszone na rownie niedbale kawalki bezy. Mase smietankowa wykladam do pucharkow deserowych, schladzam - w zasadzie pol godziny wystraczy. Jesli zostawimy na dluzej bezy sie rozpuszcza...deser bedzie nadal pyszny ale juz mniej "chrupiacy"...
To wersja oryginalna, mozna rowniez na dno pucharkow polozyc pokruszone biszkopty...dopiero na to wylozyc smietane...
450g truskawek
2 plaskie lyzki cukru (caster)
2 lyzki porto (lub wg uznania

10-15 bezow, pokruszyc
250ml smietany kremowki, ubic
truskawki z szypulkami do dekoracji
Umyte i pozbawione szypulek truskawki dusze niedbale widelcem wraz z porto i cukrem. Delikatnie mieszajac dodaje ubita smietane i pokruszone na rownie niedbale kawalki bezy. Mase smietankowa wykladam do pucharkow deserowych, schladzam - w zasadzie pol godziny wystraczy. Jesli zostawimy na dluzej bezy sie rozpuszcza...deser bedzie nadal pyszny ale juz mniej "chrupiacy"...

To wersja oryginalna, mozna rowniez na dno pucharkow polozyc pokruszone biszkopty...dopiero na to wylozyc smietane...
Ostatnią edycję dokonał moderator: