Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Fale Dunaju
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="orelia" data-source="post: 653839" data-attributes="member: 4445"><p>Fale Dunaju </p><p></p><p>30 dag mąki</p><p>20 dag cukru</p><p>1 kostka margaryny (Palmy)</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>5 jajek</p><p>2 łyżki kakao</p><p>1 kg jabłek (szare renety)</p><p></p><p>Białak ubić z cukrem, żółtka utrzeć z margaryną. Do masy żółtkowej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite białka. Ciasto podzielić na 2 części, jedną wyłożyć na blachę wyłożoną papierem, a do drugiej dodać kakao i 2 łyżki mleka.</p><p>Wyłożyć na pierwsze ciasto i powtykać cząstki jabłek ( ćwiartki lub mniejsze ). </p><p>Piec ok 50 min. w tem 170 stopni.</p><p>Ciasto jak trochę wystygnie odwrócić i zdjąć papier!!</p><p></p><p>MASA</p><p>1 budyń duży lub 2 małe ugotować w 1/2 l mleka (dobrze gdy budyń jest bez cukru)</p><p>1 kostka masła</p><p>1 żółtko</p><p>6 łyżek cukru pudru</p><p>1 cukier waniliowy</p><p></p><p>Utrzeć masło z żółtkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodając po troche wystudzony budyń.</p><p>Masę wyłożyć na ciasto i polać polewą czekoladową!</p><p></p><p>POLEWA</p><p>4 łyżki cukru pudru</p><p>2 łyżki kakao</p><p>2 łyżki wody</p><p>Mniej niż pół kostki margaryny</p><p>Wszystko razem rozpuścić w rondelku!</p><p></p><p>Smacznego!!</p><p>[ATTACH=full]21729[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="orelia, post: 653839, member: 4445"] Fale Dunaju 30 dag mąki 20 dag cukru 1 kostka margaryny (Palmy) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jajek 2 łyżki kakao 1 kg jabłek (szare renety) Białak ubić z cukrem, żółtka utrzeć z margaryną. Do masy żółtkowej dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i ubite białka. Ciasto podzielić na 2 części, jedną wyłożyć na blachę wyłożoną papierem, a do drugiej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wyłożyć na pierwsze ciasto i powtykać cząstki jabłek ( ćwiartki lub mniejsze ). Piec ok 50 min. w tem 170 stopni. Ciasto jak trochę wystygnie odwrócić i zdjąć papier!! MASA 1 budyń duży lub 2 małe ugotować w 1/2 l mleka (dobrze gdy budyń jest bez cukru) 1 kostka masła 1 żółtko 6 łyżek cukru pudru 1 cukier waniliowy Utrzeć masło z żółtkiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodając po troche wystudzony budyń. Masę wyłożyć na ciasto i polać polewą czekoladową! POLEWA 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Mniej niż pół kostki margaryny Wszystko razem rozpuścić w rondelku! Smacznego!! [ATTACH=full]21729[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Fale Dunaju
Top
Bottom