- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
wklejam tutaj, bo nie jest to przepis w 100% włoski
Farfalle letnie (fusion)
5 pomidorów ( 3 zółte i 2 czerwone) sparzyć i obrać ze skóry. Pozbawić pestek.
Pokroić w paseczki/ kostkę , wymieszac z 2 – 3 łyzkami octu balsamicznego, 1 –2 łyzkami oliwy, dodać 2 ząbki czosnku ( 1 pokrojony w plasterki + 1 zmiażdzony), wrzucić kilka porwanych listków bazylii, popieprzyć doprawić chili. Dodac kilka pomidorw suszonych. Odstawić do lodówki
Makaron ugotować
Fetę grecką zetrzeć na tarce z gubymi oczkami.
Makaron wymieszać z pomidorarmi i fetą, posolić troszkę.
Jeść

Farfalle letnie (fusion)
5 pomidorów ( 3 zółte i 2 czerwone) sparzyć i obrać ze skóry. Pozbawić pestek.
Pokroić w paseczki/ kostkę , wymieszac z 2 – 3 łyzkami octu balsamicznego, 1 –2 łyzkami oliwy, dodać 2 ząbki czosnku ( 1 pokrojony w plasterki + 1 zmiażdzony), wrzucić kilka porwanych listków bazylii, popieprzyć doprawić chili. Dodac kilka pomidorw suszonych. Odstawić do lodówki
Makaron ugotować
Fetę grecką zetrzeć na tarce z gubymi oczkami.
Makaron wymieszać z pomidorarmi i fetą, posolić troszkę.
Jeść
