- Sie 19, 2007
- 1,496
- 0
- 0
Brokuły, kilka suszonych pomidorów, oliwa, czosnek, trochę octu winnego, farfalle, pieprz, sól
Różyczki brokułów ugotować, rozgnieść na miazgę. Z oliwy, czosnku i octu zrobić sos, dodać do masy brokułowej, dodać posiekane pomidory
W tym samym czasie ugotować farfalle. Ugotowany makaron dodać do brokułów, wymieszać i jeść
Można też do brokułów dodać masło i trochę czosnku, bez octu i mniej pomidorow - wtedy danie jest delikatniejsze
Dobre na ciepło i na zimno, jako sałatka
Różyczki brokułów ugotować, rozgnieść na miazgę. Z oliwy, czosnku i octu zrobić sos, dodać do masy brokułowej, dodać posiekane pomidory
W tym samym czasie ugotować farfalle. Ugotowany makaron dodać do brokułów, wymieszać i jeść
Można też do brokułów dodać masło i trochę czosnku, bez octu i mniej pomidorow - wtedy danie jest delikatniejsze
Dobre na ciepło i na zimno, jako sałatka
Ostatnią edycję dokonał moderator: