- Sie 5, 2014
- 1
- 0
- 0
składniki dla dwóch osób
200g makaronu farfalle
pół brokuła
szklanka liści bazylii
5 łyżek oleju słonecznikowego
20g sparzonych i obranych migdałów
1 ząbek czosnku
sól i pieprz
Bazylię zmiksować z olejem, migdałami i obranym wcześniej czosnkiem, doprawić pesto solą i ewentualnie odrobiną pieprzu. Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie. Na 6 minut przed końcem gotowania wrzucić do gotującego się makaronu umytego i podzielonego brokuła. Brokuł i makaron odcedzić i gorące wymieszać z pesto.
przepis tutaj
200g makaronu farfalle
pół brokuła
szklanka liści bazylii
5 łyżek oleju słonecznikowego
20g sparzonych i obranych migdałów
1 ząbek czosnku
sól i pieprz
Bazylię zmiksować z olejem, migdałami i obranym wcześniej czosnkiem, doprawić pesto solą i ewentualnie odrobiną pieprzu. Makaron ugotować al dente w posolonej wodzie. Na 6 minut przed końcem gotowania wrzucić do gotującego się makaronu umytego i podzielonego brokuła. Brokuł i makaron odcedzić i gorące wymieszać z pesto.
przepis tutaj