farfalle ze szpinakiem, ricottą, płatkami migdałów

Graz

Member
Gru 2, 2004
13,816
1
38
Opakowanie szpnaku 450g (w przypadku mrożonego)
ricotta 250 g
oliwa
czosnek
opakowanie płatków migdałowych

Pół paczki makaronu kokardki

Rozgrzać oliwę, podgrzać rozgnieciony czosnek
Wciepać szpinak (nie odlewać wody ze szpinaku)
Do tego ricottę.
Mieszać.
Poslić
Popieprzyć
Wciepać makaron ugotowany uprzednio oraz płatki migdałowe.

Mieszać.
Jeść.

Ewentualnie przed jedzeniem posypać startym parmezanem, ale niekoniecznie.
Smacznego. (przepis podpatrzony w knajpie, zaakceptowany przez Marghe, skonfigurowany dzięki Linn, wypróbowany na własnej osobie, osobie męża, matki i jednego dziecka, które niestety pluło płatkami migdałów :roll: )
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
ja nei dumam ja sugeruję wrzucenie linka
icon_smile.gif
 

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
Zrobiłam, zrobiłam!
Miodzio! Bardzo nam smakowało. A muszę przyznać, że ani ja, ani małżonek szpinakowi nie jesteśmy (niestety).
Trochę zaszalałam, bo oprócz migdałów - dorzuciłam ciut orzeszków pistacjowych (w sumie nie wiem co mi odbiło, migdały słodkie, pistacje solone :dump: może w ciąży jestem? :mrgreen: ), a poza tym posypałam świeżo utartym parmezanem.
Mniammmm.
icon_smile.gif


campagnoleszpinakricottamigday.jpg


Aha, nie miałam kokardek, więc zamiennie zrobiłam campagnole.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy