- Wrz 13, 2004
- 11,874
- 0
- 0
Farmaceutów
1 kg cytryn
1 kg cukru
1 l mleka
1 l spirytusu
Cytryny obrać ze skórki (bez albedo), pokroić w krążki, oczyśvcić z pestek, właożyć do słoja. Dodać cukier, mleko, spirytus i skórkę z 1 sutryny. Słój szczelnie zamknąc i odstawić na miesiąc. Słojem trzeba wstrząsać co kilka dni. Następnie przefiltrować nalewkę. Czasami trzeba to robić kilka razy, aby była krystalicznie czysta. Odstawić na kolejne 2 tygodnie.
PYCHA

1 kg cytryn
1 kg cukru
1 l mleka
1 l spirytusu
Cytryny obrać ze skórki (bez albedo), pokroić w krążki, oczyśvcić z pestek, właożyć do słoja. Dodać cukier, mleko, spirytus i skórkę z 1 sutryny. Słój szczelnie zamknąc i odstawić na miesiąc. Słojem trzeba wstrząsać co kilka dni. Następnie przefiltrować nalewkę. Czasami trzeba to robić kilka razy, aby była krystalicznie czysta. Odstawić na kolejne 2 tygodnie.
PYCHA
Ostatnią edycję dokonał moderator: