- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Fasolka "meksykańska"
czerwona fasola w puszce
pomidory w puszce
cebula
papryka
papryczka jalapeno ( w przypadku braku - pieprz cayenne)
1 łyżeczka octu
czosnek
papryka słodka
1. W rondlu podsmazyc na odrobinie oleju posiekaną cebulę, dodac łyżeczkę słodniej papryki, kawałek posiekanej jalapeno (ostrożnie!), przeciśnięty ząbek czosnku, wymieszać. Dodać fasolę, bez zalewy.
2. Doadć 2 pokrojone pomidory z puszki i pół zalewy od pomidorów oraz pół pokrojonej w kostkę papryki o łyżeczke octu, gotować aż do zredukowana sosu.
3. Doprawić do smaku świezo zmielonym czarnym pieprzem i sola.
Smacznego!

czerwona fasola w puszce
pomidory w puszce
cebula
papryka
papryczka jalapeno ( w przypadku braku - pieprz cayenne)
1 łyżeczka octu
czosnek
papryka słodka
1. W rondlu podsmazyc na odrobinie oleju posiekaną cebulę, dodac łyżeczkę słodniej papryki, kawałek posiekanej jalapeno (ostrożnie!), przeciśnięty ząbek czosnku, wymieszać. Dodać fasolę, bez zalewy.
2. Doadć 2 pokrojone pomidory z puszki i pół zalewy od pomidorów oraz pół pokrojonej w kostkę papryki o łyżeczke octu, gotować aż do zredukowana sosu.
3. Doprawić do smaku świezo zmielonym czarnym pieprzem i sola.

Smacznego!
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: