Fasolka szparagowa na sposób wschodni

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
11,861
5,270
113
Buka @ 29 Jul 2020 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1664432Dzisiaj był tej fasolki ciąg dalszy, to spora porcja. Zapiekłam ją w piekarniku obficie posypaną serem pecorino. I była jeszcze lepsza.
lecker.gif
To może i ja się skuszę, bo mam fasolkę do wykorzystania. Zrobię dzisiaj, jutro zapiekę w piekarniku i będę miała szybki obiad. W dodatku mam bardzo dobre pomidory, malinowe, ale rosnące na polu, wydaje mi się, że będą idealne do tej potrawy.
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
29,143
3,302
113
Skuś sie.
icon_smile.gif
Malinowe dobre, bo nie mają dużo soku i ładnie sie obsmażają.
Następnym razem dodam trochę szynki pokrojonej w makaron, będzie znów inaczej.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,637
1,188
113
Zrobiłam pierwszy raz i na pewno wejdzie na stałe do naszego jadłospisu
lecker.gif
Posypałam serem (następnym razem zrobię bez).
Fasolkę gotowałam jakieś 8 minut, przelałam zimną wodą ale i tak zmiękła w dalszej obróbce.
Autorce dziękuję za przepis a Buce za zachętę
icon_smile.gif
.
 

AnkaP

Well-known member
Sty 2, 2008
11,861
5,270
113
Skusiłam się
icon_smile.gif
No nie powiem, smaczne danie i będę powtarzać, zwłaszcza że można wcześniej przygotować. Brakowało mi jednak jakiegoś białkowego dodatku, więc następnym razem chociaż jajko sadzone do tego usmażę, albo przynajmniej serem bardziej szczodrze posypię. Albo mięso jakieś dorzucę, ale wtedy już nie będzie pasowało do tego działu
icon_smile.gif