- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Pyszna. Jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie, ze świeżym pieczywem.
Na podstawie książki Aliny Stradeckiej "Kuchnia francusko-polska i polsko-francuska".
500 g zielonej fasolki szparagowej
1 duża cebula
3 pomidory
100 ml passaty pomidorowej
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 ząbek czosnku
sol i pierz do smaku
Fasolkę ugotować ( ale nie rozgotować).
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżach oleju. Dodać obrane, pokrojone w kostkę pomidory, posiekany ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Dodać passatę i dusić do miękkości pomidorów. Doprawić sola i pierzem, po czym dodać fasolkę i wymieszać, chwilę razem dusić.
Na podstawie książki Aliny Stradeckiej "Kuchnia francusko-polska i polsko-francuska".

500 g zielonej fasolki szparagowej
1 duża cebula
3 pomidory
100 ml passaty pomidorowej
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 ząbek czosnku
sol i pierz do smaku
Fasolkę ugotować ( ale nie rozgotować).
Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 2 łyżach oleju. Dodać obrane, pokrojone w kostkę pomidory, posiekany ząbek czosnku oraz zioła prowansalskie. Dodać passatę i dusić do miękkości pomidorów. Doprawić sola i pierzem, po czym dodać fasolkę i wymieszać, chwilę razem dusić.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: