- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Fasolka szparagowa (ilość wedle uznania)
1 cebula średniej wielkości
1 ząbek czosnku
5 – 6 pomidorów
Łyżka ulubionego octu – u nas ocet z granatów
2 płaskie łyżeczki cukru
Oliwki zielone
Kapary
Sol
Pieprz
1 – 2 łyżki oliwy
Fasolkę ugotować i przestudzić.
Pomidory obrać ze skóry i pozbawić pestek Jednego odłożyć
Pokroić ..jakoś tam.
Cebulę i czosnek posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę i lekko przesmażyć.
Wsypać cukier i skarmelizować. Wlać ocet, wrzucić pomidory, doprawić solą i pieprzem.
Dusić aż całość lekko zmięknie.
Dorzucić kaparów i oliwek.
Fasolkę polać sosem, dorzucić ostatniego pomidora i zajadać.
Dobre i na zimno i na ciepło
1 cebula średniej wielkości
1 ząbek czosnku
5 – 6 pomidorów
Łyżka ulubionego octu – u nas ocet z granatów
2 płaskie łyżeczki cukru
Oliwki zielone
Kapary
Sol
Pieprz
1 – 2 łyżki oliwy
Fasolkę ugotować i przestudzić.
Pomidory obrać ze skóry i pozbawić pestek Jednego odłożyć
Pokroić ..jakoś tam.
Cebulę i czosnek posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę i lekko przesmażyć.
Wsypać cukier i skarmelizować. Wlać ocet, wrzucić pomidory, doprawić solą i pieprzem.
Dusić aż całość lekko zmięknie.
Dorzucić kaparów i oliwek.
Fasolkę polać sosem, dorzucić ostatniego pomidora i zajadać.
Dobre i na zimno i na ciepło
