Fasolka szparagowa pod słodkimi pomidorami

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,998
1
0
Fasolka szparagowa (ilość wedle uznania)
1 cebula średniej wielkości
1 ząbek czosnku
5 – 6 pomidorów
Łyżka ulubionego octu – u nas ocet z granatów
2 płaskie łyżeczki cukru
Oliwki zielone
Kapary
Sol
Pieprz
1 – 2 łyżki oliwy

Fasolkę ugotować i przestudzić.
Pomidory obrać ze skóry i pozbawić pestek Jednego odłożyć
Pokroić ..jakoś tam.
Cebulę i czosnek posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę i lekko przesmażyć.
Wsypać cukier i skarmelizować. Wlać ocet, wrzucić pomidory, doprawić solą i pieprzem.
Dusić aż całość lekko zmięknie.
Dorzucić kaparów i oliwek.
Fasolkę polać sosem, dorzucić ostatniego pomidora i zajadać.
Dobre i na zimno i na ciepło
37664_1491109248292_1550831817_31179974_2189256_n.jpg
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy