- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
[SIZE=24pt]Fasolka szparagowa z ryżem
2 porcje
250 g fasolki
1 cebula
100 g ryżu
200 g wody
25 ml oliwy
¼ łyżeczki soli
10 g masła
½ łyżeczki papryki
1.Fasolę kroimy 2 cm kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
2.W garnku rozgrzewamy tłuszcze. Dodajemy cebulę i paprykę. Po 2 minutach wsypujemy fasolkę i ryż. Smażymy następne 2 minuty.
3.Dolewamy wodę. Przykrywamy przykrywką i gotujemy od chwili zagotowania wody 2 minuty. Garnek zawijamy w koc i odstawiamy na 20 minut.
Pochodzi z książki 1000 rezepte für zwei.[/SIZE]

2 porcje
250 g fasolki
1 cebula
100 g ryżu
200 g wody
25 ml oliwy
¼ łyżeczki soli
10 g masła
½ łyżeczki papryki
1.Fasolę kroimy 2 cm kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
2.W garnku rozgrzewamy tłuszcze. Dodajemy cebulę i paprykę. Po 2 minutach wsypujemy fasolkę i ryż. Smażymy następne 2 minuty.
3.Dolewamy wodę. Przykrywamy przykrywką i gotujemy od chwili zagotowania wody 2 minuty. Garnek zawijamy w koc i odstawiamy na 20 minut.
Pochodzi z książki 1000 rezepte für zwei.[/SIZE]