- Lis 1, 2004
- 29,231
- 2
- 0
wg Kuchni Azjatyckiej
500 g fasolki obgotować
sos:
na suchej patelni uprażyć 2 łyżki sezamu. Następnie utłuc je w moździerzu na
pastę. Połączyć pastę z : 1 łyżką jasnego sosu sojowego, 1 łyżką wina Mirin
i startym kawałkiem świeżego imbiru, dodać 2 łyżeczki cukru. Dokładnie
wymieszać. Polać fasolkę i jeść
500 g fasolki obgotować
sos:
na suchej patelni uprażyć 2 łyżki sezamu. Następnie utłuc je w moździerzu na
pastę. Połączyć pastę z : 1 łyżką jasnego sosu sojowego, 1 łyżką wina Mirin
i startym kawałkiem świeżego imbiru, dodać 2 łyżeczki cukru. Dokładnie
wymieszać. Polać fasolkę i jeść
Ostatnią edycję dokonał moderator: