- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Kwiaty oczyścić, umyć i osuszyć
Mozzarelle rozdrobnić, dodać sporo bazylii świeżej, sol , pieprz i chili
Zrobić „ciasto” 80 g mąki wymieszać z 1 jajkiem , solą, pieprzem i zimną wodą
lub piwem (ma wyjść ciasto gęściejsze niż naleśnikowe
Kwiaty faszerować serem, zawinąć
Maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju (można sobie pomóc nadziewając
kwiaty na patyczki do szaszłyków)
Osączyć
Mozzarelle rozdrobnić, dodać sporo bazylii świeżej, sol , pieprz i chili
Zrobić „ciasto” 80 g mąki wymieszać z 1 jajkiem , solą, pieprzem i zimną wodą
lub piwem (ma wyjść ciasto gęściejsze niż naleśnikowe
Kwiaty faszerować serem, zawinąć
Maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju (można sobie pomóc nadziewając
kwiaty na patyczki do szaszłyków)
Osączyć
