- Paź 10, 2004
- 37,718
- 1
- 0
2 bakłażany
ćwiartka cebuli
4 pieczarki
3 marchewki
łyżka czerwonej fasolki (resztkę miałam to zużyłam
)
przyprawy: koperek, tymianek, zioła prowansalski, cayenne, papryka wędzona, harissa
koncentrat pomidorowy
Bałażany wydrążyć, posolić w środku. Wnętrza po siekać drobno. Cebula w kostkę - podsmażyć (ja robiłam w garnku z grubym dnem), dodać pokrojone pieczarki, podlać wodą. Marchewki poplasterkować
i wrzucić do garnka. Jak zmieknie dodać wnętrza bakłażanów, przyprawy i koncentrat (na oko - żeby zbyt płynne nie było).
Piekarnik na 200-220 stopni. Bakłażany nafaszerwoać, ułożyć w naczyniu do zapiekania (ja miałam 2 bo się nie mieszczą w jednym
), piec ok. 25-30 minut.

ćwiartka cebuli
4 pieczarki
3 marchewki
łyżka czerwonej fasolki (resztkę miałam to zużyłam

przyprawy: koperek, tymianek, zioła prowansalski, cayenne, papryka wędzona, harissa
koncentrat pomidorowy
Bałażany wydrążyć, posolić w środku. Wnętrza po siekać drobno. Cebula w kostkę - podsmażyć (ja robiłam w garnku z grubym dnem), dodać pokrojone pieczarki, podlać wodą. Marchewki poplasterkować

Piekarnik na 200-220 stopni. Bakłażany nafaszerwoać, ułożyć w naczyniu do zapiekania (ja miałam 2 bo się nie mieszczą w jednym


Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: