Faworki mojej mamy

lidqa

Member
Wrz 17, 2004
5,856
0
0
Pamietam z mniama ze takie rzeczy smazy sie na smalcu ze wzgledu na temperature smazenia. Smalec ma wyzsza i ot mniej nasiaka. Ale nie wiem czy to prawda. JA smaze na smalcu
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Agatko ja swoje pierwsze faworki z przepisu Bajaderki zrobiłam i pyszne wyszły nie wiem jak te ale mam nadzieję że też wyjdą smaczne
icon_smile.gif
 

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
no i wyszły mniamć cud faworki są fajnie chrupiące i mają pęcheżyki :freu:
to moja dzisiejsza dopołudniowa produkcja
faworki%20002.jpg

faworki%20004.jpg
 

sylwia18

Member
Wrz 24, 2005
3,577
0
0
Agatko piękne! brawo
 

agusia

Member
Lut 2, 2007
43
0
0
Zrobiła, bardzo smaczne.
mniam.gif
Tylko musiałam dodać więcej śmietany, ale to pewnie zależało od wielkości żółtek, może były trochę za małe..
gruebel_2.gif
Mimo to pyszne. A kilogramów przybywa...
icon_smile.gif
 

olgaaa

Member
Maj 23, 2007
31
0
0
zrobiłam je wczoraj, moje ciasto też wchłonęło więcej śmietany. Ale wyszły przepyszniutkie:) Wyszły mi z tej ilości takie 2 duże tace. zostały zjedzone w 10 minut chyba
icon_mrgreen.gif

polecam każdemu ten przepis
aha, smażyłam na oleju ryżowym i w ogóle nie chłonęły tłuszczu.
 

Załączniki

  • PICT0768.JPG
    PICT0768.JPG
    925.3 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy