- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Wychodzą pyszne, nawet mi
Nigdy nie podejmowałam się faworków widząc jak moja mama je tłucze
A tu proste i pycha
2 szkl mąki
2 jajka
1 łyżka spirytusu
4 łyżki śmietany
szczypta soli
1 łyżka tłuszczu
cukier puder do posypania
do smażenia smalec (+ - kostka) i olej (+ - szklanka)
Z podanych składników zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, zostawić na 30 min. Cienko rozwałkować i kroić paseczki, przeciąć w środku, przewinąć i smażyć na smalcu z olejem w płaskim naczyniu (garnek, głęboka patelnia) na jasny kolor. Wykładać na ręczniki papierowe.
Obficie posypać cukrem pudrem.


A tu proste i pycha

2 szkl mąki
2 jajka
1 łyżka spirytusu
4 łyżki śmietany
szczypta soli
1 łyżka tłuszczu
cukier puder do posypania
do smażenia smalec (+ - kostka) i olej (+ - szklanka)
Z podanych składników zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, zostawić na 30 min. Cienko rozwałkować i kroić paseczki, przeciąć w środku, przewinąć i smażyć na smalcu z olejem w płaskim naczyniu (garnek, głęboka patelnia) na jasny kolor. Wykładać na ręczniki papierowe.
Obficie posypać cukrem pudrem.