- Sie 24, 2006
 
- 9,713
 
- 0
 
- 0
 
Wychodzą pyszne, nawet mi 
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		
	
 Nigdy nie podejmowałam się faworków widząc jak moja mama je tłucze 
	
	
	
		
		
		
		
	
	
		
	
 
A tu proste i pycha
		
	
 
2 szkl mąki
2 jajka
1 łyżka spirytusu
4 łyżki śmietany
szczypta soli
1 łyżka tłuszczu
cukier puder do posypania
do smażenia smalec (+ - kostka) i olej (+ - szklanka)
Z podanych składników zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, zostawić na 30 min. Cienko rozwałkować i kroić paseczki, przeciąć w środku, przewinąć i smażyć na smalcu z olejem w płaskim naczyniu (garnek, głęboka patelnia) na jasny kolor. Wykładać na ręczniki papierowe.
Obficie posypać cukrem pudrem.
	
		
			
		
		
	
			
			A tu proste i pycha
2 szkl mąki
2 jajka
1 łyżka spirytusu
4 łyżki śmietany
szczypta soli
1 łyżka tłuszczu
cukier puder do posypania
do smażenia smalec (+ - kostka) i olej (+ - szklanka)
Z podanych składników zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, zostawić na 30 min. Cienko rozwałkować i kroić paseczki, przeciąć w środku, przewinąć i smażyć na smalcu z olejem w płaskim naczyniu (garnek, głęboka patelnia) na jasny kolor. Wykładać na ręczniki papierowe.
Obficie posypać cukrem pudrem.