Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Fefernuski kociewskie.*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 1486897" data-attributes="member: 956"><p><strong>Samanto</strong>, ja zawsze zmniejszam wszystkie składniki proporcjonalnie. </p><p>Tu robiłam z takich ilości:</p><p>1/2 kg mąki</p><p>10 dag smalcu</p><p>16 dag miodu gryczanego</p><p>2 jajka</p><p>1/3 szklanki cukru</p><p>2/3 łyżeczki amoniaku</p><p>2/3 łyżeczki sody oczyszczonej</p><p>1/3 szklanki mleka</p><p></p><p>przyprawy:</p><p>2/3 łyżeczki cynamonu</p><p>2/3 łyżeczki goździków (mielonych)</p><p>2/3 łyżeczki gałki muszkatołowej (startej)</p><p>1/4 łyżeczki pieprzu</p><p></p><p>Od siebie do tych ilości dodałam płaską łyzeczkę kakao, bo ciasto wydawało mi się bardzo jasne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 1486897, member: 956"] [B]Samanto[/B], ja zawsze zmniejszam wszystkie składniki proporcjonalnie. Tu robiłam z takich ilości: 1/2 kg mąki 10 dag smalcu 16 dag miodu gryczanego 2 jajka 1/3 szklanki cukru 2/3 łyżeczki amoniaku 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/3 szklanki mleka przyprawy: 2/3 łyżeczki cynamonu 2/3 łyżeczki goździków (mielonych) 2/3 łyżeczki gałki muszkatołowej (startej) 1/4 łyżeczki pieprzu Od siebie do tych ilości dodałam płaską łyzeczkę kakao, bo ciasto wydawało mi się bardzo jasne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Fefernuski kociewskie.*
Top
Bottom