- Wrz 13, 2004
- 8,558
- 25
- 38
....zeby moja buhijia nie byla samotna wpisuje tutaj nastepny indyjski hicior, ktory wlasnie przewaznie zjadam z buhija
3 fenkuly
2 lyzki ghee
1 czerwona papryka
1/2 lyzeczki brazowej gorczycy
szczypta:
cuminu, kolendry, kardamonu, cynamonu, anyzku, kurkumy, asafetyda(tu 2 szczypty), czarnego mielonego pieprzu(tu 3 szczypty) chili w proszku
1/2 szkanki wody
1 owoc mango
1 pomarancza sok z niej
1 lyzeczka brazowego cukru
2 lyzeczki smietanki
sol
fenkula pokroic w osemki, papryke w kawaleczki, mango obrac i pokroic w kostke
w garnku rogrzac ghee, wrzucic papryke podsmazyc, wrzucic wszystkie "szczypty" i gorczyce krotko przesmazyc, dodac fenkula i przesmazyc, wlac wode przykryc i gotowac na malym gniu z 8-10 minut
potem dodac mango, sok z pomaranczy, cukier, gotowac az fenkul bedzie ladnie miekki, na koniec doprawic sola i wlac smietanke
najlepiej smakuje na nastepny dzien! Smacznego!!

3 fenkuly
2 lyzki ghee
1 czerwona papryka
1/2 lyzeczki brazowej gorczycy
szczypta:
cuminu, kolendry, kardamonu, cynamonu, anyzku, kurkumy, asafetyda(tu 2 szczypty), czarnego mielonego pieprzu(tu 3 szczypty) chili w proszku
1/2 szkanki wody
1 owoc mango
1 pomarancza sok z niej
1 lyzeczka brazowego cukru
2 lyzeczki smietanki
sol
fenkula pokroic w osemki, papryke w kawaleczki, mango obrac i pokroic w kostke
w garnku rogrzac ghee, wrzucic papryke podsmazyc, wrzucic wszystkie "szczypty" i gorczyce krotko przesmazyc, dodac fenkula i przesmazyc, wlac wode przykryc i gotowac na malym gniu z 8-10 minut
potem dodac mango, sok z pomaranczy, cukier, gotowac az fenkul bedzie ladnie miekki, na koniec doprawic sola i wlac smietanke
najlepiej smakuje na nastepny dzien! Smacznego!!

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: