FENKULY ZAPIEKANE
3 fenkuly
1 lyzka oliwy extravergine
1 lyzka masla
2 lyzki startego sera parmigiano reggiano / lub innego /
sol
pieprz
- fenkuly oczyscic,umyc i pokroic w osemki
- gotowac w osolonej wodzie przez 5 minut
- przelozyc do naczynia zaroodopornego i wysmarowanego oliwa
- posolic, popieprzyc, posypac parmigiano i dodac maslo
- zapiekac w temperaturze 180° przez 10 minut
3 fenkuly
1 lyzka oliwy extravergine
1 lyzka masla
2 lyzki startego sera parmigiano reggiano / lub innego /
sol
pieprz
- fenkuly oczyscic,umyc i pokroic w osemki
- gotowac w osolonej wodzie przez 5 minut
- przelozyc do naczynia zaroodopornego i wysmarowanego oliwa
- posolic, popieprzyc, posypac parmigiano i dodac maslo
- zapiekac w temperaturze 180° przez 10 minut