Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Fescher Hase w muffinkowych foremkach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1543562" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Fescher Hase</strong></span></p><p></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>czyli mini pieczeń rzymska z jajkiem w środku.</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]90602[/ATTACH]</p><p></p><p>1 mała cebula</p><p>1 papryka</p><p>1 ząbek czosnku</p><p>wiązka pietruszki</p><p>220 g mielonego mięsa</p><p>2 jajka</p><p>60 g bułki tartej</p><p>sól, pieprz, tymianek, papryka</p><p>oliwa do wysmarowania foremek</p><p></p><p>dodatkowo:</p><p>3 ugotowane na twardo jajka</p><p></p><p>Foremka do muffinów</p><p></p><p>1.Cebulę, paprykę, czosnek i pietruszkę siekamy w drobną kostkę. Mieszamy z mięsem mielonym, bułką tartą, 2 jajkami. Doprawiamy przyprawami do smaku ( powinien być wyrazisty smak pieprzu ). Wszystkie składniku gruntownie mieszamy.</p><p>2.Ugotowane jajka dzielimy na połowę. Każdą połówkę obklejamy mięsem i formujemy małe sznycelki pasujące do muffinowych foremek.</p><p>3.Foremki smarujemy tłuszczem. Wkładamy klopsy i pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temp 200 stopni.</p><p></p><p>Ps1. Przepis pochodzi z książki: Hanna Renz - Alles aus der Muffinform.</p><p>Ps2. Smakują na ciepło i na zimno. Z bułką w środku jak i z warzywami. Uniwersalna potrawa.</p><p>Ps3. Klasycznie Fescher Hase to pieczeń rzymska z jajkiem na twardo w środku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1543562, member: 140"] [SIZE=14][B]Fescher Hase[/B][/SIZE] [SIZE=10][B]czyli mini pieczeń rzymska z jajkiem w środku.[/B][/SIZE] [ATTACH=full]90602[/ATTACH] 1 mała cebula 1 papryka 1 ząbek czosnku wiązka pietruszki 220 g mielonego mięsa 2 jajka 60 g bułki tartej sól, pieprz, tymianek, papryka oliwa do wysmarowania foremek dodatkowo: 3 ugotowane na twardo jajka Foremka do muffinów 1.Cebulę, paprykę, czosnek i pietruszkę siekamy w drobną kostkę. Mieszamy z mięsem mielonym, bułką tartą, 2 jajkami. Doprawiamy przyprawami do smaku ( powinien być wyrazisty smak pieprzu ). Wszystkie składniku gruntownie mieszamy. 2.Ugotowane jajka dzielimy na połowę. Każdą połówkę obklejamy mięsem i formujemy małe sznycelki pasujące do muffinowych foremek. 3.Foremki smarujemy tłuszczem. Wkładamy klopsy i pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temp 200 stopni. Ps1. Przepis pochodzi z książki: Hanna Renz - Alles aus der Muffinform. Ps2. Smakują na ciepło i na zimno. Z bułką w środku jak i z warzywami. Uniwersalna potrawa. Ps3. Klasycznie Fescher Hase to pieczeń rzymska z jajkiem na twardo w środku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Fescher Hase w muffinkowych foremkach
Top
Bottom