- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Fettuccine z makrelą, szparagami i zielonym groszkiem
3 szczypiorki
300 g zielonych szparag ze słoika ( mogą być także białe)
oliwa zo smażenia
300 g mrożonego zielonego groszku
pęczek mięty
1 łyżka mąki
500 ml mleka
320 g Fettuccine
250 wędzonej makreli
Parmezan do posypania
1. Szczypiorek i szparagi kroimy w 2 cm kawałki. Makrelę dzielimy w palcach na drobniejsze kawałki.
2. Na rozgrzany tłuszcz dajemy groszek. Dusimy aż do miękkości. Dodajemy mąkę i mleko. Wszystko razem krótką chwilę gotujemy i równocześnie miksujemy (wskazane jest by było widać trochę całych zielonych groszków).Miętę siekamy i wraz z szparagami i rybą mieszamy z groszkiem. Na koniec dodajemy wcześniej ugotowany makaron, wszystko posypując parmezanem.
Ps przepis pochodzi z książki: 15 minut Jamiego

3 szczypiorki
300 g zielonych szparag ze słoika ( mogą być także białe)
oliwa zo smażenia
300 g mrożonego zielonego groszku
pęczek mięty
1 łyżka mąki
500 ml mleka
320 g Fettuccine
250 wędzonej makreli
Parmezan do posypania
1. Szczypiorek i szparagi kroimy w 2 cm kawałki. Makrelę dzielimy w palcach na drobniejsze kawałki.
2. Na rozgrzany tłuszcz dajemy groszek. Dusimy aż do miękkości. Dodajemy mąkę i mleko. Wszystko razem krótką chwilę gotujemy i równocześnie miksujemy (wskazane jest by było widać trochę całych zielonych groszków).Miętę siekamy i wraz z szparagami i rybą mieszamy z groszkiem. Na koniec dodajemy wcześniej ugotowany makaron, wszystko posypując parmezanem.
Ps przepis pochodzi z książki: 15 minut Jamiego