Fettucini z kaparami i pomidorem

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
Maximum smaku w kilku produktach . Bardzo smaczne w sloneczne , leniwe popoludnie

ok 70 dag dojrzalych pomidorow,obranych i pokrojonych na niewielkie kawalki

4 zabki czosnku,drobno posiekanego

0,5 kg fettucini

1/4 szkldobrej oliwy z oliwek

8 duzych czarnych oliwek , posiekanych

8 duzych zielonych oliwek, posiekanych

2 lyzki kaparow ze sloiczka,pokrojonejezeli saduze

3 lyzki zielonej pietruszki

Sol , pieprz

Pomidory i czosnek razem mieszamy a nastepnie przekladamy na sitko , pozostawiamy do momentu az beda potrzebne.

Makaron gotujemy al dante odcedzamy a nastepnie wrzucamy spowrotem do garnka w ktorym gotowalismy makaron. Dodajemy pomidory z czosnkiem , oliwe, kapary,oliwki, pietruszke, sol i pieprz- wszystko razem mieszamy i pozostawiamy na okolo 5 minut az smaki sie polacza.


Smacznego


wg Lidia Matticchio Bastianich
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy