Maximum smaku w kilku produktach . Bardzo smaczne w sloneczne , leniwe popoludnie
ok 70 dag dojrzalych pomidorow,obranych i pokrojonych na niewielkie kawalki
4 zabki czosnku,drobno posiekanego
0,5 kg fettucini
1/4 szkldobrej oliwy z oliwek
8 duzych czarnych oliwek , posiekanych
8 duzych zielonych oliwek, posiekanych
2 lyzki kaparow ze sloiczka,pokrojonejezeli saduze
3 lyzki zielonej pietruszki
Sol , pieprz
Pomidory i czosnek razem mieszamy a nastepnie przekladamy na sitko , pozostawiamy do momentu az beda potrzebne.
Makaron gotujemy al dante odcedzamy a nastepnie wrzucamy spowrotem do garnka w ktorym gotowalismy makaron. Dodajemy pomidory z czosnkiem , oliwe, kapary,oliwki, pietruszke, sol i pieprz- wszystko razem mieszamy i pozostawiamy na okolo 5 minut az smaki sie polacza.
Smacznego
wg Lidia Matticchio Bastianich
ok 70 dag dojrzalych pomidorow,obranych i pokrojonych na niewielkie kawalki
4 zabki czosnku,drobno posiekanego
0,5 kg fettucini
1/4 szkldobrej oliwy z oliwek
8 duzych czarnych oliwek , posiekanych
8 duzych zielonych oliwek, posiekanych
2 lyzki kaparow ze sloiczka,pokrojonejezeli saduze
3 lyzki zielonej pietruszki
Sol , pieprz
Pomidory i czosnek razem mieszamy a nastepnie przekladamy na sitko , pozostawiamy do momentu az beda potrzebne.
Makaron gotujemy al dante odcedzamy a nastepnie wrzucamy spowrotem do garnka w ktorym gotowalismy makaron. Dodajemy pomidory z czosnkiem , oliwe, kapary,oliwki, pietruszke, sol i pieprz- wszystko razem mieszamy i pozostawiamy na okolo 5 minut az smaki sie polacza.
Smacznego
wg Lidia Matticchio Bastianich