Figi w sosie smakowitym

bernadek

Member
Lut 25, 2007
671
0
0
2 świeże figi
250 ml.półsłodkiego, czerwonego wina
pół laski wanilii
3-4 łyżki miodu
kawałek cynamonu
Wlać wino do garnka, podgrzać, dodać łyżkę miodu i przyprawy, zagotować.
Przekrojone na pół figi , ułożyć w garnku , skórką do góry. Dusić ok.10min (czas zalezy od dojrzałości fig).
Figi wyjąć i trzymac w cieple.
Do sosu dodać reszte miodu i podgrzewac na małym ogniu , az sos zgęstnieje.Nastepnie sos przecedzić.
Figi podawać z lodami, polane sosem i przybrane listkami mięty.
59f775ee7270867b.jpg
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Wszystkie przepisy figowe widze w sezonie niefigowym. Wygladaja swietnie.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: