- Lip 24, 2008
- 333
- 0
- 0
2 torebki ryżu
4 filety z indyka (ok. 100 g każdy)
50 dag pieczarek
200 ml białego wina
200 ml śmietany
3 cebule szalotki
40 g masła
2 łyżki oliwy z oliwek
1 kubek bulionu z kurczaka
2 łyżeczki posiekanej pietruszki
sól
pieprz
Rozpuścić masło na patelni i podsmażyć na nim filety, aż nabiorą złotego koloru. Zdjąć filety z patelni i na pozostałym tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Ponownie włożyć filety z indyka na patelnię. Podlać białym winem, dodać kubek rosołu z kurczaka i gotować 10 minut na małym ogniu. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć je na 2 łyzkach oliwy. Do filetów z indyka dodać śmietanę, usmażone pieczarki, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować przez kilka minut. Podawać na ciepło z ryżem.

4 filety z indyka (ok. 100 g każdy)
50 dag pieczarek
200 ml białego wina
200 ml śmietany
3 cebule szalotki
40 g masła
2 łyżki oliwy z oliwek
1 kubek bulionu z kurczaka
2 łyżeczki posiekanej pietruszki
sól
pieprz
Rozpuścić masło na patelni i podsmażyć na nim filety, aż nabiorą złotego koloru. Zdjąć filety z patelni i na pozostałym tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Ponownie włożyć filety z indyka na patelnię. Podlać białym winem, dodać kubek rosołu z kurczaka i gotować 10 minut na małym ogniu. Umyte pieczarki pokroić w plasterki. Usmażyć je na 2 łyzkach oliwy. Do filetów z indyka dodać śmietanę, usmażone pieczarki, posiekaną pietruszkę, doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotować przez kilka minut. Podawać na ciepło z ryżem.

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: