- Sty 27, 2006
- 4,371
- 1,782
- 113
Filety z kury w panierze serowo-chlebowej
4 filety (2 podwojne
)
50-70 g masla
pol szklanki tartej bulki pszennej (lub chleba razowego)
pol szklanki tartego parmezanu (robilam ostatnio ze zwyklym zoltym serem - tez bylo dobrze
1/2 h. lyzeczki soli
1 h. lyzeczka czarnego pieprzu
1 l. stolowa ziol prowanskich
Maslo roztopic, dla paniery wszystko wymieszac. Filety przekroic na polowki, bedzie 8 kawalkow. Kazdy kawaleczek wykąpac
w masle i obtoczyc w panierze. Poukladac w brytfance i piec w 180 -190 C okolo 20-25 min.
A tak te danie wedrowalo w swiat
4 filety (2 podwojne

50-70 g masla
pol szklanki tartej bulki pszennej (lub chleba razowego)
pol szklanki tartego parmezanu (robilam ostatnio ze zwyklym zoltym serem - tez bylo dobrze

1/2 h. lyzeczki soli
1 h. lyzeczka czarnego pieprzu
1 l. stolowa ziol prowanskich
Maslo roztopic, dla paniery wszystko wymieszac. Filety przekroic na polowki, bedzie 8 kawalkow. Kazdy kawaleczek wykąpac


A tak te danie wedrowalo w swiat

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: