Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Fizz z mango
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="duende" data-source="post: 1253916" data-attributes="member: 9634"><p>Przepis pochodzi z zasobów Thermomix</p><p></p><p>Czas całkowity: 10 min, Czas przygotowania: 5 min</p><p></p><p>Składniki na 2 szklanki:</p><p></p><ul> <li data-xf-list-type="ul">1 mango, bardzo dojrzałe, obrane i pokrojone w kostkę</li> <li data-xf-list-type="ul">30 g soku z cytryny </li> <li data-xf-list-type="ul">20 g syropu cukrowego </li> <li data-xf-list-type="ul">60 g białego rumu </li> <li data-xf-list-type="ul">10 kostek lodu </li> <li data-xf-list-type="ul">100 g wody mineralnej, gazowanej</li> </ul><p></p><p></p><p></p><p>Sposób przygotowania</p><p></p><p>1. Do naczynia miksującego włożyć mango, wlać sok z cytryny i syrop cukrowy, zmiksować 30 s/obr. 10.</p><p>2. Dodać rum i kostki lodu, zmiksować 10 s/obr. 10.</p><p>3. Dodać wodę, wymieszać 5 s/obr. 5.</p><p>4. Przelać do wysokich szklanek, udekorować plasterkiem cytryny i podawać.</p><p></p><p>Syrop cukrowy: do naczynia miksującego włożyć 250 g cukru, wlać 250 g wody i gotować ok. 15 min/Varoma/obr. 1 bez nałożonej miarki, aż cukier całkowicie się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia i przelać do czystej butelki. Szczelnie zamknięty syrop cukrowy można przechowywać w lodówce bardzo długo; jest delikatniejszy w smaku od zwykłego cukru i posiada tę zaletę, że szybko i dokładnie rozpuszcza się nawet w bardzo zimnych napojach. Dlatego jest niezastąpiony do przygotowywania koktajli i drinków.</p><p></p><p>Wariant</p><p></p><p> Zamiast wody mineralnej drink można przyrządzić z winem musującym.</p><p> Jeśli drink będzie zbyt gęsty, należy dolać więcej wody gazowanej lub wina musującego.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duende, post: 1253916, member: 9634"] Przepis pochodzi z zasobów Thermomix Czas całkowity: 10 min, Czas przygotowania: 5 min Składniki na 2 szklanki: [LIST][*]1 mango, bardzo dojrzałe, obrane i pokrojone w kostkę [*]30 g soku z cytryny [*]20 g syropu cukrowego [*]60 g białego rumu [*]10 kostek lodu [*]100 g wody mineralnej, gazowanej [/LIST] Sposób przygotowania 1. Do naczynia miksującego włożyć mango, wlać sok z cytryny i syrop cukrowy, zmiksować 30 s/obr. 10. 2. Dodać rum i kostki lodu, zmiksować 10 s/obr. 10. 3. Dodać wodę, wymieszać 5 s/obr. 5. 4. Przelać do wysokich szklanek, udekorować plasterkiem cytryny i podawać. Syrop cukrowy: do naczynia miksującego włożyć 250 g cukru, wlać 250 g wody i gotować ok. 15 min/Varoma/obr. 1 bez nałożonej miarki, aż cukier całkowicie się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia i przelać do czystej butelki. Szczelnie zamknięty syrop cukrowy można przechowywać w lodówce bardzo długo; jest delikatniejszy w smaku od zwykłego cukru i posiada tę zaletę, że szybko i dokładnie rozpuszcza się nawet w bardzo zimnych napojach. Dlatego jest niezastąpiony do przygotowywania koktajli i drinków. Wariant Zamiast wody mineralnej drink można przyrządzić z winem musującym. Jeśli drink będzie zbyt gęsty, należy dolać więcej wody gazowanej lub wina musującego. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Przepisy z thermomixa
Fizz z mango
Top
Bottom