Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Focaccia nadziewana prosciutto i serem Bajaderki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malgosimi" data-source="post: 110213" data-attributes="member: 231"><p>tabelka dotyczy zdaje sie suszunych zreszta rozne drozdze instant maja inna moc, wiec powinnas stosowac sie do info na opakowaniu.</p><p></p><p>jesli masz oetkera to 7g (torebeczka) odpowiada 25 g świeżych.</p><p></p><p>w torebeczcie jest troche wiecej niż 2,5 łyżeczki (przepisowe) ale ja daję całą, bo z koncówką i tak nie ma co zrobić (zresztą te przepisowe 2,5 łyzeczki to przecież dotyczy takich drożdży, jakich uzywa Bajaderka... a nei naszych...)</p><p></p><p>reasumując, ja bym dała 2- 2,5 dag swieżych</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malgosimi, post: 110213, member: 231"] tabelka dotyczy zdaje sie suszunych zreszta rozne drozdze instant maja inna moc, wiec powinnas stosowac sie do info na opakowaniu. jesli masz oetkera to 7g (torebeczka) odpowiada 25 g świeżych. w torebeczcie jest troche wiecej niż 2,5 łyżeczki (przepisowe) ale ja daję całą, bo z koncówką i tak nie ma co zrobić (zresztą te przepisowe 2,5 łyzeczki to przecież dotyczy takich drożdży, jakich uzywa Bajaderka... a nei naszych...) reasumując, ja bym dała 2- 2,5 dag swieżych [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Focaccia nadziewana prosciutto i serem Bajaderki
Top
Bottom