Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Focaccia orkiszowa Lutza
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1559950" data-attributes="member: 1024"><p>Się piecze.</p><p>Zrobiłam połowę porcji z mąk orkiszowych 630 i 2000, w proporcjach zbliżonych do oryginalnych, ale sposobem dziuni. &quot;Wyrastałam&quot; w 30 stopniach. Ciasto faktycznie bardzo luźne; jestem niezmiernie ciekawa efektu. Rozciągnęłam je na dużą blachę piekarnikową.</p><p>Na obłożenie dałam jak dziunia czerwone pesto, oliwki, szynkę, burratę, oraz zalegające mi w lodówce resztki salami, suszone pomidory, mozzarellę i odrobinę parmezanu.</p><p>Zamiast świeżego tymianku dałam szczyptę suszonych ziół dalmatyńskich.</p><p></p><p>EDIT:</p><p>Wyszła świetna. Kapitalne ciasto - chrupiące, a jednocześnie mięciutkie, z mnóstwem dziur. Zdecydowanie do powtórki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1559950, member: 1024"] Się piecze. Zrobiłam połowę porcji z mąk orkiszowych 630 i 2000, w proporcjach zbliżonych do oryginalnych, ale sposobem dziuni. "Wyrastałam" w 30 stopniach. Ciasto faktycznie bardzo luźne; jestem niezmiernie ciekawa efektu. Rozciągnęłam je na dużą blachę piekarnikową. Na obłożenie dałam jak dziunia czerwone pesto, oliwki, szynkę, burratę, oraz zalegające mi w lodówce resztki salami, suszone pomidory, mozzarellę i odrobinę parmezanu. Zamiast świeżego tymianku dałam szczyptę suszonych ziół dalmatyńskich. EDIT: Wyszła świetna. Kapitalne ciasto - chrupiące, a jednocześnie mięciutkie, z mnóstwem dziur. Zdecydowanie do powtórki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Focaccia orkiszowa Lutza
Top
Bottom