Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Focaccia z pomidorami i czosnkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marghe" data-source="post: 75391" data-attributes="member: 160"><p>przepis włoski nie wypróbowany </p><p></p><p>20 g drozdzy </p><p>300 g mąki </p><p>1/2 łyzeczkisoli </p><p>125 ml letniej wody </p><p>300 g dojrzałych małych pomidorów </p><p>6-8 ząbków czosnku </p><p>sol, biały pieprz </p><p>1 łyzeczka origano </p><p>6 łyzek oliwy </p><p>olej do posmarowania formy </p><p>piekarnik na 220 st </p><p>drożdze rozpuscić w 2 łyzkach wody. Mąkę wymieszac z solą. </p><p>W mące zrobić dziurę , wlać w nia rozrobione drożdze. Połączyć z niewielką iloscią mąki.. odejśc na 15 minut . Po 15 minutach wlac resztę wody i zagnieśc ciasto. Posypać mąką, przykrć i odstawić na 1 h. </p><p></p><p>Pomidory obrać, pozbawić pestek, pokroić w cienkie plasterki . </p><p>Czosnek obrac i również pokroić w plasterki </p><p>Ciasto zagnieśc dodając 2 łyzki oliwy. </p><p>Forme wysmarować oliwą. ciasto wyłozyć na formę. </p><p>W ciescie zrobić sporo otworów (trzonkiem noza), w kazdy otwór wetknąc plasterek czosnku i pomidora </p><p>Posolic, popieprzyć, posypać origano i skropic oliwą </p><p>Piec 20-25 min. </p><p></p><p>Szkoda,ze nie widzicie zdjecia (z gazety...)</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marghe, post: 75391, member: 160"] przepis włoski nie wypróbowany 20 g drozdzy 300 g mąki 1/2 łyzeczkisoli 125 ml letniej wody 300 g dojrzałych małych pomidorów 6-8 ząbków czosnku sol, biały pieprz 1 łyzeczka origano 6 łyzek oliwy olej do posmarowania formy piekarnik na 220 st drożdze rozpuscić w 2 łyzkach wody. Mąkę wymieszac z solą. W mące zrobić dziurę , wlać w nia rozrobione drożdze. Połączyć z niewielką iloscią mąki.. odejśc na 15 minut . Po 15 minutach wlac resztę wody i zagnieśc ciasto. Posypać mąką, przykrć i odstawić na 1 h. Pomidory obrać, pozbawić pestek, pokroić w cienkie plasterki . Czosnek obrac i również pokroić w plasterki Ciasto zagnieśc dodając 2 łyzki oliwy. Forme wysmarować oliwą. ciasto wyłozyć na formę. W ciescie zrobić sporo otworów (trzonkiem noza), w kazdy otwór wetknąc plasterek czosnku i pomidora Posolic, popieprzyć, posypać origano i skropic oliwą Piec 20-25 min. Szkoda,ze nie widzicie zdjecia (z gazety...) [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Focaccia z pomidorami i czosnkiem
Top
Bottom