Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Focaccia z San Remo
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 464918" data-attributes="member: 52"><p>FOCACCIA Z SAN REMO</p><p><a href="http://cucinadeliziosa.spaces.live.com/blog/cns!15F9AC6F4D333084!4792.entry" target="_blank">http://cucinadeliziosa.spaces.live.com/blo...!4792.entry</a> </p><p></p><p>Przepis oryginalny na 4 osoby:</p><p>500 g ciasta chlebowego</p><p>2 lyzki oliwy extarvergine</p><p>2 zabki czosnku</p><p>4 czarne / zielone / oliwki</p><p>2 filety z sardeli </p><p>2 pomidory </p><p>rozmaryn</p><p>kilka kaparow</p><p>- wyrobic ponownie ciasto dodajac oliwe</p><p>- rozciagnac ciasto na blasze posmarowanej oliwa </p><p>- pokryc powierzchnie siekanym czosnkiem, plasterkami oliwek i kawalkami sardeli</p><p>- polac leciutko oliwa, posypac kaparami i rozmarynem</p><p>- piec w temperaturze 200°C przez 25 minut</p><p></p><p>Przepis ten posluzyl mi za insipracje: sama focaccia ma zreszta wiele wersji, a nawet nazw.</p><p>Mozna uzyc zwyklego ciasta chlebowego / z maki chlebowej nr 650 / albo jednego z tych:</p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18901" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18901</a></p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18081&hl=focaccia+barese" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...focaccia+barese</a> / mam nadzieje, ze mieszkancy obu regionow nie wezma mi tego za zle /</p><p>Sam sposob pieczenia tez byl podobny do poprzedniego / tzn. dalam im czas na podrosniecie /. Zamiast rozmarynu uzylam oregano, a oliwek nie mialam. Mysle jednak, ze mozna wszystkie dodatki komponowac wg wlasnego smaku. To samo dotyczy ksztaltu / focaccia moze byc takze prostokatna /.</p><p></p><p>[ATTACH=full]6934[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 464918, member: 52"] FOCACCIA Z SAN REMO [URL="http://cucinadeliziosa.spaces.live.com/blog/cns!15F9AC6F4D333084!4792.entry"]http://cucinadeliziosa.spaces.live.com/blo...!4792.entry[/URL] Przepis oryginalny na 4 osoby: 500 g ciasta chlebowego 2 lyzki oliwy extarvergine 2 zabki czosnku 4 czarne / zielone / oliwki 2 filety z sardeli 2 pomidory rozmaryn kilka kaparow - wyrobic ponownie ciasto dodajac oliwe - rozciagnac ciasto na blasze posmarowanej oliwa - pokryc powierzchnie siekanym czosnkiem, plasterkami oliwek i kawalkami sardeli - polac leciutko oliwa, posypac kaparami i rozmarynem - piec w temperaturze 200°C przez 25 minut Przepis ten posluzyl mi za insipracje: sama focaccia ma zreszta wiele wersji, a nawet nazw. Mozna uzyc zwyklego ciasta chlebowego / z maki chlebowej nr 650 / albo jednego z tych: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18901"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18901[/URL] [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=18081&hl=focaccia+barese"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=1...focaccia+barese[/URL] / mam nadzieje, ze mieszkancy obu regionow nie wezma mi tego za zle / Sam sposob pieczenia tez byl podobny do poprzedniego / tzn. dalam im czas na podrosniecie /. Zamiast rozmarynu uzylam oregano, a oliwek nie mialam. Mysle jednak, ze mozna wszystkie dodatki komponowac wg wlasnego smaku. To samo dotyczy ksztaltu / focaccia moze byc takze prostokatna /. [ATTACH=full]6934[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo drożdżowe
Focaccia z San Remo
Top
Bottom